Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wat bedoelt men met het woonoppervlakte van een woning?

Het bewoonbaar oppervlak wordt gemeten

Bij de ver-/ aankoop van een woning is het belangrijk dat kopers weten wat zij kopen. Bij een bezichtiging van een woning is het niet altijd even duidelijk of overzichtelijk hoe groot een woning nu eigenlijk is, bijvoorbeeld door de verschillende schuine daken.  En je wil uiteraard de woningen onderling goed kunnen vergelijken op dat vlak. Daarom is het begrip ‘bewoonbaar vloeroppervlak’ of wel gebruiksoppervlakte ingevoerd. Wat betekent dat eigenlijk?

De m2 volgens de norm, NEN 2580

De gebruiksoppervlakten die op funda worden getoond, worden bepaald conform de Meetinstructie,  gebaseerd op de NEN 2580. Deze meetinstructie is vastgesteld door NVM, VBO makelaar, VastgoedPRO, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer. De Meetinstructie beschrijft precies wat er wel en wat er niet mag worden meegerekend als oppervlakte van een woning. Denk dus aan de ruimte onder een schuin lopend dakvlak, aan een bergkast onder de trap, aan trapgaten, aan een souterrain met een bepaalde hoogte, lichttoetreding etc.

De Meetinstructie is bedoeld om een eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de verschillende gebruiksoppervlakten. De meetinstructie geeft vorm, inhoud en structuur aan de gebruiksoppervlakte. De opgegeven gebruiksoppervlakte is indicatief en kan niet als een garantie worden gezien. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Hagedoorn Makelaars besteedt het inmeten uit aan een professioneel meetburo die voor elk van onze woningen ( dus ook appartementen) een meetrapport maakt waarin per verdieping de juiste m2 en een plattegrond wordt getoond. Daarnaast wordt ook de inhoud  van de woning berekend. Het belang in mijn ogen van zo’n  rapport is dat de verkoper een reel beeld geeft van wat hij/zij verkoopt en dat de koper daarvan uit mag gaan. En als de koper het meetrapport ‘niet vertrouwd’ kan hij/zij zelf ook een meting laten doen.

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×