Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wanneer heb ik een taxatie nodig?

Een taxatierapport is de basis van je hypotheek.

Het taxatierapport is bijna altijd nodig bij het kopen van je nieuwe woning. Wanneer heb je geen taxatierapport nodig? Als je geen hypotheek nodig hebt en je de woning van ‘eigen’ geld kunt kopen.

Taxatie aanvragen

Verder heb je een taxatierapport nodig voor:

  • Verhogen/ aanpassen van je bestaande hypotheek
  • Voor aanvraag NHG, nationale hypotheek garantie
  • Voor je geplande verbouwing
  • Bij een (echt)scheiding, voor het vaststellen van de waarde en de verdeling van jullie bezittingen
  • Voor een bezwaar tegen de vastgestelde waarde van je woning in het kader van de WOZ, deze waarde is vastgesteld door de gemeente en lang niet altijd op de juiste wijze. Het taxatierapport kan je dan veel geld besparen.
  • Bij belastingzaken zoals erfbelasting. Met een door ons opgesteld taxatierapport kan je deze erfbelasting met vele duizenden euro’s verlagen.

Wij kennen de regio zeer goed, kennen de markt en werken al meer dan 25 jaar voor vele tevreden klanten. Bij de taxatie betrekken wij zaken zoals de ligging, onderhoud, indeling en de mogelijkheden van de woning.

De taxatierapporten moeten gevalideerd zijn. Het NWWI, het Nederlands Woning en Waarde Instituut, keurt en valideert onze rapporten. Daarnaast zijn wij lid van de NVM, Nederlandse Vereniging van Makelaars, ingeschreven in het NRVT, het Nederlands Register Vastgoed Taxateur en voeren de titel Register-Taxateur waardoor alle geldverstrekkers en banken onze taxatierapporten accepteren.

Handig om te weten: de taxatiekosten van een rapport voor je hypotheek zijn in de meeste gevallen aftrekbaar van de belasting.

Wij je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wil je direct een taxatie aanvragen?

Taxatie aanvragen

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×