Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Per januari 2021 wordt het definitieve energielabel op een geheel andere wijze bepaald en wel op basis van de Europese richtlijn NTA 8800. Dit kan alleen worden gedaan door een vakbekwaam adviseur die bij je thuis komt en dat zal zeker leiden tot flink hogere kosten voor de huiseigenaar.

Wie krijgt hiermee te maken?

Alle wooneigenaren hebben begin 2015 van de Rijksoverheid via een brief een voorlopig energielabel gekregen. Je kunt het voorlopige energielabel van je woning checken op energielabel.nl.

Wie een woning oplevert, verkoopt of verhuurt moet een definitief energielabel hebben, het energielabel geeft aan hoe zuinig de woning is. Voor bedrijfspanden/ kantoren enz. geldt een soortgelijke regeling.

Dit betekent ook dat als je geen verkoop/verhuurplannen hebt het niet nodig is om je label definitief te maken. Let wel, plannen kunnen veranderen. Mijn advies is; maak nu je label definitief.

Huidige situatie.

Het definitieve energielabel voor woningen kon tot en met 31 december 2020 worden aangevraagd via de website energielabel.nl.   Vanaf 2021 moeten de energielabels dus worden bepaald aan de hand van een bezoek van je woning door een erkend buro en adviseur.  Een afgegeven label blijft 10 jaar geldig en de kosten van dit energielabel zijn ongeveer € 300,–.

Uitzonderingen: voor een erkend monument is het definitief label geen verplichting, je kunt dit verder nalezen op de website van de overheid:  rijksoverheid.nl

Als je het prettig vindt dat wij je helpen met de aanvraag van  en de benodigde informatie voor dit label dan horen wij dit graag van je.

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×