Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Huurcontracten voor onbepaalde tijd worden de norm

Per 01-01-2024 zal de Wet Vaste Huurcontracten moeten ingaan en zullen de zogenaamde tijdelijke huurcontracten verdwijnen en gaan wij terug naar de huurovereenkomst voor onbepaalde tijd.

De kern van het wetsvoorstel is dat het in beginsel niet meer mogelijk is om een tijdelijke huurovereenkomst te sluiten die zonder opzegging en zonder huurbescherming eindigt na het verstrijken van de afgesproken periode.

Het zal dan zo worden dat er alleen een huurovereenkomst kan worden afgesloten voor onbepaalde tijd en eventueel kan daaraan een minimum duur aan gekoppeld worden. Dit zal gaan gelden voor zowel zelfstandige woonruimte als voor onzelfstandige woonruimten( kamerverhuur).

Er is nog wel een uitzondeling voorzien dat er in bijzonder gevallen toch tijdelijk verhuurd mag worden. Het gaat hier dan over huurders voor werk of studie, sloop/renovatiesituaties, huurders via instellingen.

*er zijn t.b.v. de verhuurders wel enkele specifieke extra opzeggingsgronden benoemd.

Als je vragen hebt over de huidige en de nieuwe huurcontracten dan horen wij dit graag. Bel of mail ons.

Op dit moment, augustus 2023 is het kabinet demissionair en zal het aan het nieuwe kabinet worden overgelaten om de wet te bekrachtigen. Of de streefdatum van 1 januari 2024 gehaald zal worden is dus zeer de vraag.

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×