Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Huurders en hypotheek

zogenaamde ‘duurhuurders’ en een hypotheek

Wel een hoge huur betalen, maar geen hypotheek kunnen krijgen. Aan die scheve situatie komt een eind. Bij vier grote geldverstrekkers kunnen zogeheten ’duurhuurders’ vanaf donderdag terecht voor huizen tot de NHG-grens van 355.000 euro schrijven diverse kranten zoals het Parool.

deelnemende banken

Nederland telt ongeveer 574.000 huishoudens die huren in de vrije sector. Van hen besteedt 61 procent meer dan een derde van het netto-inkomen aan huur. “Veel mensen vallen nu tussen wal en schip”, zegt Hidde Coebergh van ING, een van de deelnemende geldverstrekkers. “Hun inkomen is te hoog om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning, maar te laag om een starterswoning te kunnen kopen.”

Een andere deelnemer, BLG Wonen van De Volksbank, tastte twee jaar geleden al de mogelijkheid af. “Er heerst onder duurhuurders een groot gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid. Mensen zijn boos dat ze wel jarenlang een huur van 1200 euro kunnen betalen, maar door de leenregels niet in aanmerking komen voor een hypotheek met maandlasten van 800 euro”, zegt directeur Frank Soede.

Ook Aegon en ABN Amro-dochter Florius doen mee. Samen hebben ze ruim een kwart van de markt in handen

heb je nog vragen?

Als je vragen hebt neem dan contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×