Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Hoeveel is de overdrachtsbelasting in 2021?

Starters 0%

Een belangrijke wijziging is dat er in 2021 geen overdrachtsbelasting voor starters meer is

In 2021 geldt er voor de starter een 0% tarief voor de overdrachtsbelasting. Een starter is iemand tussen de 18 – 35 jaar.

Deze regeling geldt niet voor beleggers. Daarvoor is de overdrachtsbelasting verhoogd naar 8%. Het normale tarief van 2% geldt in alle andere gevallen.

Er zijn een aantal voorwaarden voor het 0% tarief:

  • je moet dus tussen de 18-35 jaar zijn
  • het is eenmalig
  • je moet zelf in de woning permanent gaan wonen

Bij de overdracht bij de notaris moet je verklaring invullen dat je niet eerder deze vrijstelling hebt gekregen en dat je er gaat wonen.

Let op! Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000,–. Hou hier rekening mee wanneer de transportdatum van je nieuw gekochte huis waarvan de waarde boven die € 4000.000,– ligt, vlak voor of op/na 1 april staat gepland.

Tip: als je dus in 2020 een huis hebt gekocht zorg er dan voor dat de datum van de overdracht bij de notaris in het nieuwe jaar valt. Verzet de al eerder geplande datum , in overleg met verkoper, naar het nieuwe jaar. Dan bespaar je al gauw € 5000,– op een koopprijs van € 250.000,–

Kijk ook naar de volgende site: https://ap.lc/Eoj5A

Neem gerust contact met ons op

Indien je nog vragen hebt kan je op meerdere wijzen contact met ons opnemen. Wil je direct antwoord? Bel ons dan. Liever appen? voeg ons toe op WhatsApp. We beantwoorden je mail altijd binnen 1 werkdag.

035 526 69 10

info@hagedoorn-makelaars.nl

Hagedoorn Makelaars
Hagedoorn Makelaars
Venster
sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×